Despre noi

Cand dumneavoastra sau o persoana apropiata suferiti de o boala sau chiar numai de o indispozitie minora, vreti sa va asigurati ca faceti cele mai bune alegeri in ceea ce priveste tratamentul. La inceputul secolului 21, gama acestor alegeri este mai variata ca niciodata. In acelasi timp, profesionistii din domeniul sanatatii imbratiseaza tehnologiile avansate si progresele cercetarii din medicina moderna si se reintorc cu un innoit interes spre terapiile alternative sau naturale din zorii medicinei. Practici vindecatoare cu o vechime venerabila, de la presopunctura si remedii din plante pana la yoga si meditatie, ocupa un loc din ce in ce mai important, alaturi de forme moderne de tratament, cum sunt imunoterapia si chirurgia cu laser.

In contextul acestor numeroase optiuni aflate la dispozitie, WIKIMED.RO va ofera informatii concise si clare despre sute de probleme de sanatate, de la afectiuni relativ benigne si pana la bolile cele mai grave. In toate cazurile, informatiile din domeniul medicinei conventionale reprezinta ce este mai bun in stiinta medicala moderna si in practicile medicale unanim acceptate. Informatiile referitoare la terapiile alternative sunt si ele bazate pe semnalarea in repetate randuri a beneficiilor lor – chiar daca aceste beneficii sfideaza uneori intelegerea stiintifica.

In cele din urma, cea mai buna decizie va fi aceea pe care o veti lua impreuna cu profesionistul ce va ingrijeste sanatatea. Scopul site-ului WIKIMED.RO este sa va asigure o solida baza de cunostinte care sa va fie de ajutor in acest proces, astfel incat alegerile dumneavoastra sa fie mai informate – si astfel mai sigure.

Cum sa folositi acest site

In principal, acest site cuprinde in jur de 300 de articole si diagrame ce discuta cateva sute de suferinte. Articolele noastre asigura o lista mai completa a simptomelor, insotita de instructiuni pentru a discerne daca tulburarea este potantial grava sau necesita atentia medicului dumneavoastra.

Dupa explicarea cauzelor tulburarii, fiecare articol descrie optiunile de tratament conventional si alternativ. Pentru a sublinia un concept, pentru a indica o tehnica terapeutica sau o subcategorie a tulburarii principale, sunt folosite caractere bold simple.

Diagrame ale simptomelor

Unele simptome, cum sunt durerile abdominale, pot fi provocate de mai multe tulburari diferite. Diagramele constituie o cale convenabila de a identifica o tulburare, in functie de simptomele dumneavoastra, si de a localiza articolul adecvat. Pentru a folosi aceste diagrame, incepeti cu prima coloana din stanga si cititi de sus in jos pana gasiti setul de simptome care seamana cel mai deaproape cu ale dumneavoastra. Cititi pe linia corespunzatoare, pentru a gasi numele unei tulburari, pentru care veti fasi o descriere si informatii referitoare la cauzele, tratamentul si prevenirea ei. Diagramele somptomelor sunt in ordine alfabetica, impreuna cu articolele referitoare la tulburari.

Articole referitoare la tulburari

Toate cele aproape 300 de articole referitoare la tulburari din aceasta carte au un format asemanator. La inceput, sunt enumerate simptomele, precum si informatii despre cand trebuie sa chemati medicul. FIecare articol descrie tulburarea si felul in care aceasta afecteaza intregul organism. Apoi, sunt descrise in linii mari cauzele ce stau la baza tulburarii, precum si testele si procedurile de care medicul dumneavoastra se poate folosi pentru a confirma diagnosticul. Segmentul dedicat tratamentului prezinta recomandari conventionale si alternative pentru vindecarea problemei sau ameliorarea simptomelor. Majoritatea articolelor se incheie cu sfaturi privind masurile preventive pe care le puteti lua pentru a va mentine sanatos.